Warning: session_start() [function.session-start]: open(/var/www/tmp/sess_841a7bcac653a3ca433daf7d89b9ea8e, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/boekver/domains/boekvertalers.nl/public_html/weblog/wp-content/plugins/si-captcha-for-wordpress/si-captcha.php on line 983

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/boekver/domains/boekvertalers.nl/public_html/weblog/wp-content/plugins/si-captcha-for-wordpress/si-captcha.php:983) in /home/boekver/domains/boekvertalers.nl/public_html/weblog/wp-content/plugins/si-captcha-for-wordpress/si-captcha.php on line 983

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/boekver/domains/boekvertalers.nl/public_html/weblog/wp-content/plugins/si-captcha-for-wordpress/si-captcha.php:983) in /home/boekver/domains/boekvertalers.nl/public_html/weblog/wp-content/plugins/si-captcha-for-wordpress/si-captcha.php on line 983
Boekvertalers · Tolkien-presentatie in Leiden

Tolkien-presentatie in Leiden

GollumOnlangs verscheen bij uitgeverij Mynx De kinderen van Húrin, de ‘nieuwe’ Tolkien, dat wil zeggen: een verhaal dat door Christopher Tolkien, de zoon van J.R.R. Tolkien (1892-1973), is samengesteld uit ongepubliceerde fragmenten en nagelaten manuscripten. Het boek is door Peter Cuijpers in het Nederlands vertaald.

Op zaterdagmiddag 28 april 2007 werd het boek officieel gepresenteerd in het Tolkienwinkeltje in Leiden, gevolgd door een signeersessie door vertaler Cuijpers. Het evenement trok ongeveer vijfenzeventig belangstellenden.

Hieronder een foto-impressie.

Het Tolkienwinkeltje

Het Tolkienwinkeltje

Uitgeverij Mynx presenteert het boek

Jürgen Snoeren van uitgeverij Mynx aan het woord

Van Rossenberg en Schuchart

René van Rossenberg (r), eigenaar van de Tolkienwinkel, reikt het eerste exemplaar uit aan Eliot Schuchart (l), zoon van wijlen Tolkien-vertaler Max Schuchart

Peter Cuijpers

Vertaler Peter Cuijpers signeert

Met dank aan Frans Mensonides voor de foto’s

Tags: ,

 1. Als wij er als vertalers aan hechten dat onze naam wordt vermeld bij recensies van boeken die door ons zijn vertaald, moeten we dan niet zelf het goede voorbeeld gegeven door de moeite te nemen die ‘medewerker van uitgeverij Mynx’ een naam te geven?

 2. Oeps! Je hebt helemaal gelijk, Nico. De redactie heeft zich in het boetekleed gehesen en de omissie inmiddels gecorrigeerd.

 3. Fantastisch,
  Ik wil deze winkel even complimenteren dankzij hun goede service!
  Ik vind het ook fantastisch dat er zo’n winkel is in Nederland.
  Ik ben een groot fan van Tolkien en van the lord of the rings, en ik zal dit jaar zeker nog een bezoekje wagen!

  gr. nick

Antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Warning: Unknown: open(/var/www/tmp/sess_841a7bcac653a3ca433daf7d89b9ea8e, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/tmp) in Unknown on line 0