Unesco City of Literature Utrecht organiseert festival en boekenmarkt

Op 31 oktober 2017 werd Utrecht officieel toegevoegd aan het Creative Cities Network van Unesco. Met die bekroning van 1300 jaar literaire geschiedenis trad Utrecht toe tot het illustere gezelschap van Cities of Literature, steden wereldwijd die bekend staan om hun levendige literaire klimaat. De logische volgende stappen zijn een literatuurfestival van internationale allure en een jaarlijkse boekenmarkt.

Het Literatuurfestival vindt plaats van 15 tot en met 19 september 2018. Wie op de hoogte wil blijven, kan zich op de website inschrijven voor informatie over het programma.

De Boekenmarkt wordt tijdens het festival gehouden. Op zondag 16 sepember organiseert het ILFU, het International Literature Festival Utrecht ILFU, van 09.30 tot 17.30 uur in hartje Utrecht, op het Vredenburgplein, aan de voet van het vernieuwde Hoog Catharijne, de eerste editie van de Utrechtse Boekenmarkt. Daarmee is Nederland een prestigieuze, antiquarische boekenmarkt rijker! De Utrechtse Boekenmarkt is bovendien onderdeel van het Utrecht Uitfeest, het begin van het culturele seizoen dat jaarlijks zo’n 60.000 bezoekers trekt.

Het ILFU werkt voor de boekenmarkt nauw samen met Utrecht Marketing en TivoliVredenburg waar een doorlopend literair programma plaatsvindt en ook enkele van de in totaal ongeveer honderd kramen te vinden zijn.

Voor informatie over deelname kun je hier terecht.

Download PDF

Tags:

Antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*