De boekvertalerskraam op de WereldboekenMarkt

Nan Lenders signeert
Nan Lenders signeert (foto Maaike Bijnsdorp)

Op zondag 18 mei stonden we met een drukbemande en drukbezochte boekvertalerskraam vol eigen werk op de grote AmsterdamWereldboekenMarkt om de aandacht op ons beroep te vestigen en iets aan onze naamsbekendheid te doen. Het publiek mocht per persoon één boek gratis meenemen en een vrijwillige bijdrage in een van de gereedstaande blikjes stoppen. Met de niet geringe opbrengsten (ruim 800 euro! Alle gulle gevers hartelijk dank!) steunen we een op deze plaats nader bekend te maken alfabetiseringsproject. Het was een bijzonder geslaagde dag: zowel vóór als achter de kraam vermaakte iedereen zich uitstekend. We hebben kennisgemaakt met onze lezers, wat leuk en interessant was, en desgewenst ons werk toegelicht en gesigneerd.

Veel boeken hebben nieuwe lezers gevonden. Van het restant zijn enkele boeken tussen 5 en 6 uur naar de kraam van BookCrossing gegaan en de rest is aan de Openbare Bibliotheek gedoneerd.

Klik om het filmverslag te bekijken.

Download PDF

Tags: ,

  1. Beste collega’s,

    dank voor het artikel, het leuke filmpje, het idee om aandacht op onze beroepsgroep te vestigen én het mooie initiatief om de opbrengst aan een alfabetiseringsproject te schenken. Nu ik het filmpje heb gezien, vind ik het extra jammer dat ik er niet bij kon zijn.

  2. Jongens, wat een geweldig filmpje! Zo te zien was het project super geslaagd. Jammer, jammer, jammer dat ik niet even kon komen snuffelen. Ik hoop dat jullie allemaal vinden dat het voor herhaling vatbaar is, op één of andere boekenmarkt. Sparen dus voor de volgende keer!

  3. Geweldig initiatief van jullie! En een leuke documentaire. Ik hoop dat er een mooie opbrengst was.

Antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*