Net uit: Het verbrande huis

Het verbrande huisHet verbrande huis door Faye Kellerman, vertaald door Els Franci (oorspronkelijke titel: The Burnt House), uitgeverij De Boekerij.

Alweer de zestiende misdaadroman van Faye Kellerman met Peter Decker en Rina Lazaris in de hoofdrollen. In tegenstelling tot de vorige romans, waarin meestal één misdaad werd onderzocht, zijn in Het verbrande huis twee verschillende verhalen knap met elkaar verweven.

Op een rustige Californische winterochtend stort een vliegtuig neer op een flatgebouw in Los Angeles. Hoewel men na 9/11 bij zo’n gebeurtenis allereerst aan terreur denkt, vormt dit ongeluk slechts de achtergrond voor een misdaadverhaal pur sang. De vraag naar de oorzaak van de ramp – terreur of een technische storing – verdwijnt al snel naar de achtergrond wanneer blijkt dat het stoffelijk overschot van een stewardess ontbreekt. Decker en zijn team stuiten bij het onderzoek naar haar verdwijning niet alleen op onwil bij de vliegtuigmaatschappij om informatie vrij te geven, maar moeten ook het hoofd bieden aan de frustraties van de ouders van de jonge vrouw, die de politie dagelijks bombarderen met vragen over het onderzoek. Bij het wroeten in het leven van de stewardess en tussen de brokstukken van het door de ramp verbrande gebouw komt er een geheel andere verdwijning aan het licht, die de hoofdpersonen in het drama op een eigenaardige manier met elkaar lijkt te verbinden.

Download PDF

Tags: ,

Antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*