Workshop ‘Vertalen verantwoord, verantwoord vertalen’

Op 15 juni 2007 vindt in Hotel Park Plaza in Utrecht een cursusdag plaats over vertaalstrategieën, tekstkwaliteit en het verantwoorden van vertaalkeuzes. De dag, georganiseerd door TEAMWORK in Amersfoort, is bedoeld voor professionele vertalers die willen beschikken over een taalkundig begrippenapparaat waarmee ze hun vertaalkeuzes en -strategieën op een academisch verantwoorde manier kunnen verwoorden.

De dag bestaat uit vier workshops onder leiding van vier vooraanstaande academici en vertalers:

  • Harm Damsma (fulltime literair vertaler en oud-docent vertalen Engels-Nederlands aan het Instituut voor Vertaalwetenschap van de UvA)
  • prof.dr. Mike Hannay (hoogleraar Engelse taalkunde, hoofd van de afdeling Taal en Communicatie en coördinator van de masteropleiding ICT en Vertalen aan de VU in Amsterdam)
  • dr. Cees Koster (docent Vertaalwetenschap en Vertalen Engels bij de Universiteit Utrecht)
  • prof. dr. Wilbert Spooren (hoogleraar Taal en Communicatie aan de VU in Amsterdam)

De deelnamekosten bedragen € 295,- (excl. BTW) bij aanmelding tot uiterlijk 11 mei 2007. Na die datum kost de deelname € 320,- (excl. BTW). Inbegrepen in dat bedrag zijn lunch, koffie, thee, workshopmateriaal en een deelnamecertificaat.

Eendaagse cursus ‘Vertalen verantwoord, verantwoord vertalen’, 15 juni 2007, Utrecht. Voor meer informatie en het inschrijfformulier kunt u zich per e-mail wenden tot Tony Parr van TEAMWORK.

Download PDF

Tags:

Antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*